Testen

Om effectief te kunnen bepalen waar een disbalans aanwezig is en wat er gedaan kan worden om deze te herstellen maak ik gebruik van diverse testmethodes.

Hormoontest

Een hormonale disbalans kunnen we op verschillende manieren achterhalen. Het kijken naar symptomen is er daar één van. Wist je dat we meer dan 150 hormonen hebben en dat hormonen onderling nauw samenwerken? 1 Hormoon een beetje uitbalans geeft een sneeuwbaleffect waardoor andere hormonen ook uit balans kunnen raken en er een verscheidenheid aan fysieke, mentale en emotionele klachten kunnen ontstaan.

De meest eenvoudige manier om een disbalans van hormonen te achterhalen is via een hormoonzelftest.

Wanneer je in de praktijk komt om samen een lifestyle traject aan te gaan waarbij het doel is jouw klachten te verminderen en meer in balans te komen, dan kunnen we beginnen met een hormoonzelftest als daar reden toe is. Deze test kan ook op afstand worden afgenomen, wanneer het fysiek bezoeken van de praktijk niet mogelijk is. Lees meer…

EMB test

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen. De uitslag van de EMB test geeft bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam. Lees meer…

DNA test

Met de DNA test van SkinDNA wordt er via het afnemen van wangslijmvlies gekeken waar jouw “zwakke” punten zitten in jouw DNA. Hier kunnen we niets aan veranderen met crèmes, suppletie of iets dergelijks, toch is het goed om te weten wat de zwakheden zijn. Daar kunnen we dan (preventief) op in spelen, zodat dit geen probleem hoeft te worden en we de balans langer kunnen behouden.

Ook al kijkt de Skin DNA test voornamelijk naar huid differentiaties zoals vrije radicalen, pigmentatie, rimpelvorming, kunnen we toch veel informatie halen uit de test, doordat ook wordt weergegeven of er een ontoereikendheid is aan bijvoorbeeld het verwerken van toxische stoffen en vrije radicalen. Deze processen kunnen wij uitstekend ondersteunen met voeding aanpassingen, suppletie en aromatherapie.

Als Balanz Caoch ligt hier ook mijn specialiteit. Lees meer…