Skin DNA

SkinDNA™ is dé wereldwijd bekendste DNA-test ter preventie van huidproblemen. De SkinDNA ™ onderzoekt een gepatenteerde combinatie van genetische markers (SNP’s) in 5 categorieën van huidproblematiek. De SkinDNA- algoritmen identificeren welke factoren voor huidproblemen jou prioriteit moet geven. Jouw persoonlijke SkinDNA-rapport van 20 pagina’s bevat nuttige informatie over jouw resultaten. Eenvoudig te begrijpen en gemaakt door huiddeskundigen met jarenlange ervaring in de huidverzorgingsindustrie.

De 5 aan huidklachten gerelateerde DNA-categoriën

SkinDNA ™ onderzoekt een gepatenteerde combinatie van genetische markers (SNP’s) in 5 categorieën van huidklachten zoals huidveroudering, pigmentatie, rosacea en vele andere huidaandoeningen.

1. Stevigheid & Elasticiteit: Ben jij genetisch voorbestemd tot vroegtijdige rimpels?

2. Rimpelvorming (Glycatie): Glycatie beïnvloedt collageen & elastine en zorg voor een versnelde veroudering van de huid

3. Zonneschade & Pigmentatie: Hoe goed kan je huid op natuurlijke wijze omgaan met de straling van de zon?

4. Vrije radicalen schade: Bent u genetisch beschermd tegen vrije radicalen?

5. Huidgevoeligheid: Hoe goed beschermen uw genen u tegen irritatie & ontstekingen?

De persoonlijkste huidanalyse op basis van DNA

SkinDNA® is een genetische test die inzicht in je risicofactoren op vijf categorieën in huidveroudering geeft. Dit op basis van een diepgaand onderzoek in jouw DNA.

SkinDNA® genetische test is verrassend makkelijk zelf af te nemen. Je verzamelt een monster van cellen uit de binnenkant van je wang met de DNA Collector. Na het afnemen van de SkinDNA test, stuur je deze anoniem en veilig naar ons terug. Online vul je het vragenformulier in met gebruik van jouw persoonlijke code. Jouw cellen worden geanalyseerd in het laboratorium van SkinDNA in Australië onder strenge normen en toezicht. Jouw persoonlijke gegevens zullen alleen bij ons bekend zijn en worden anoniem verstuurd aan de hand van jouw persoonlijke code.

Analyse van jouw DNA

Nadat de data is geanalyseerd, wordt een gebruikersvriendelijk rapport opgestuurd. Binnen 15 werkdagen na ontvangst van jouw dna-sample met persoonlijke online vragenformulier, is jouw unieke rapport gereed. Dit is dus na zo’n 3 weken en wij maken dan ook een afspraak voor een consult om jouw SkinDNA uitslag te bespreken.

Het rapport wat je ontvangt is op basis van de analyse van 16 genetische merkers (SNP’s). De resultaten van de SkinDNA ®  test zijn verdeeld over de eerder genoemde vijf categorieën. In iedere categorie, score je een zogenaamd “algemeen risico percentage”. Op basis van jouw DNA uitkomsten.

En hoe dan verder?

Het SkinDNA rapport (20 pagina’s tellend) geeft weer waar jouw focuspunten liggen in een eventuele aanpassing van leefstijl, huidverzorging, voeding etc. Je ontvangt tijdens jouw consult een persoonlijk advies. Je ontvangt advies op het gebied van benodigde ingrediënten in gezichtsverzorging, supplementen & vitamines en ondersteunende behandelingen. 

Jouw genetische testresultaten worden gepresenteerd met een lijst van belangrijke maatregelen voor een optimale huid op basis van jouw genotype. Jouw persoonlijke SkinDNA® resultaten geven jou de inzichten om een lifestyleroutine te creëren die volledig op jou is afgestemd. 

Tijdens een persoonlijke afspraak bespreken we de uitslag van de SkinDNA test en wordt er een plan van aanpak gemaakt om een mogelijke disbalans op basis van DNA te verbeteren en erger te voorkomen. Zo kunnen we dus niet alleen bestaande problemen aanpakken, toch ook preventief het maximale resultaat behalen.