Een mooie zomerochtend

Een mooie zomerochtend

Hoi mooi mens!

Voel je het? Ruik je het? De frisse ochtendbries voordat het weer een warme dag wordt?

De vogels vliegen af en aan, genieten van de voedselbollen en noten die we door de hele tuin hebben opgehangen, de waterschalen zijn gevuld met fris water voor alle dieren om van te drinken en in te baden. Ineens denk ik aan de fazanten die in de herfst en winter door onze tuin lopen, maar op warme zomerdagen als elders hun heil hebben gezocht. En zodra ik aan de fazanten denk, waar ik altijd zo blij van wordt en ze elke keer als ik ze zie of hoor welkom heet, hoor ik een eindje verderop een fazant. Hoi, goedemorgen!

Fazant in onze tuin

Ter voorbereiding voor de warmte die gaat komen ga ik met het water in de weer. De moestuin krijgt het nodige vocht, net als de potten gevuld met kleurrijke bloemen. De Zinnia’s, cosmea, vlinderstruiken… in no time hebben ze als dorstige wezens het water opgeslokt.

Zinnia’s & cosmea

Dit jaar is het jaar van nieuwe ontdekkingen, nieuwe ervaringen en nieuwe vaardigheden. Voor het eerst een moestuin, als je de 2 komkommerplanten van vorig jaar niet meetelt. Het is een seizoen van trial & error, veel lezen en inspiratie opdoen en keuzes maken. Wat vooral nieuw is is de manier waarop ik dit alles doe, met joy, zonder moeten, gewoon omdat ik het graag doe.

Zaadjes in de grond, water geven, plantje zien groeien… maar dan net anders. Ja, de zaadjes gaan in de grond en ik heet ze welkom en vertel ze dat ze mogen groeien en bloeien, stralen zoals alleen zij kunnen stralen. Ik zal ze geven wat ze nodig hebben, ze hoeven het me maar te zeggen.

Dit jaar is het jaar van de tuin. De tuin is compleet veranderd, van alleen maar groen naar een pallet van kleur en geur. Ik leer de tuin kennen, de grond, de planten die er al instonden toen ik hier kwam wonen. Veel nieuwe planten die de grond in mogen, soms hebben ze nog geen plek, toch weet ik dat ze hier thuis horen. Dan mogen ze nog even staan, op verschillende plekken in de tuin, tot ik voel dat de juiste plek gevonden is, voor de plant en voor mij. Een samenspel, een dans die de plant en ik samen dansen. Het is een bijzondere nieuwe ontdekking om zo een tuin in te richten en te laten ontvouwen.

De schoonheid en joy van de kleuren en geuren in de tuin, de bloemen die ik mee naar binnen neem het huis in, de kop koffie in een mooie beker… ik neem het allemaal in me op. Het vervuld me, inspireert me en geef een enorme rust diep in mij, wetend dat alles precies goed is zoals het nu is. Het is bijzonder, de helende kracht van creativiteit en joy die komt van diep in mij.

Tot snel,
Karlijn

Aanbevolen inspiratie