Symphony of the Cells

Symphony of the Cells is een unieke massage techniek die is toe te passen bij allerlei klachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de essentiële oliën van dōTerra en 16 unieke protocollen. De verzameling van de 16 protocollen is opgesteld door Boyd Truman waarbij elke protocol zich richt op een specifiek lichaamssysteem. Je kan hierbij denken aan het limbische systeem, het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel etc. De oliën worden aangebracht op de wervelkolom en op de voeten. Hierbij is elke gebruikte olie specifiek geselecteerd voor het protocol.

Wat is Symphony of the cells™?
Symphony of the Cells (SOTC) betekent letterlijk “symfonie van de cellen”. Hiermee wordt bedoeld dat de cellen met elkaar in balans of harmonie zijn. Net als bij een symfonie moeten de goede noten worden gespeeld. Zo is dat ook voor de cellen in ons lichaam. Als er symfonie is tussen de cellen in ons lichaam, werken deze in harmonie samen. Dit is wat we willen bereiken met de symphony of the cells.

De symphony of the cells kan je vergelijken met een systeem reset.

Hoe werkt de symphony of the cells™?
De keuze van de oliën wordt bepaald op basis van de affiniteit die ze hebben met bepaalde organen in het lichaam. Elk protocol bestaat uit ongeveer 10 stappen. Hierbij breng ik per stap een andere olie aan. Bij de eerste stap breng ik doorgaans de olie aan op de schouders en onder de voeten. Daarna meestal op de wervelkolom en de voeten. Ook laat ik de cliënt de olie ruiken. Bij het vergeving protocol wordt er ook olie aangebracht op de hartstreek en bij de lever.

De bepaling van het protocol.
Eerst zal ik een anamnese doen, dat is een vraaggesprek. Op basis daarvan kijk ik welk protocol het beste toepasbaar is. Als je na drie behandelingen geen verbetering merkt dan overleggen we samen welk ander protocol we gaan gebruiken. Tenslotte willen we dat de klacht vermindert of zelfs helemaal weggaat. Hierbij is het belangrijk om goed te overleggen.

Welke protocollen kent de symphony of the cells™

Basis protocol Dit is een simpel protocol wat goed te gebruiken is bij kinderen of als onderhoud. Het protocol kan ook worden ingezet bij: buikpijn, oorpijn, griep, hoofdpijn, diarree, keelpijn.

Cardiovasculair protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op het cardiovasculair systeem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: angina, artherosclerose, cholesterol problemen, hoge en lage bloeddruk, diabetes, adervervetting.

Cellulair protocol Dit protocol werkt op het zenuwstelsel en op het endocrien systeem (hormoon stelsel). Het protocol kan ook worden ingezet bij: cystic fibrosis, sikkel cel anemie, dementie, Alzheimer, MS, Parkinson, depressiefibromyalgie, Lime, lupus, auto-immuunziektes, Graves.

Chi protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op de botten, spieren en het immuunsysteem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: lage rugpijn, (reumatoïden) artritis, fibromyalgie, auto-immuunziektes, slappe spieren, griep, migraine, restless legs, scoliose.

Spijsverteringsprotocol Dit protocol heeft een positieve invloed op de spijsvertering, het immuunsysteem, de huid, haar en ook op de nagels. Het protocol kan ook worden ingezet bij: candida, winderigheid, hepatitis, reflux, acne, allergieën, cellulitis, Cröhn, cysten, detoxificatie lever, pancreatitis, psoriasis, urineweg ontstekingen.

Mentaal protocol Dit protocol kan worden ingezet voor alles waarbij je jouw hoofd gebruikt. Als je moet leren voor een belangrijk tentamen bijvoorbeeld. Het protocol kan ook worden ingezet bij: bipolaire ziektes, depressie, emotioneel trauma, paniek, insomnia, OCD, stress, Graves, diabetes, PMS, nier ziektes, geheugen verlies, epilepsie.

Vergeving protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op emoties en het limbisch systeem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: boosheid, haat, depressie, angst, emotioneel trauma, stress, OCD, boulimia, hoge bloeddruk, een gebroken hart, eenzaamheid, sinus infectie, hepatitis, zelf haat.

Op de hartstreek en bij de lever wordt ook olie aangebracht, dat maakt dit protocol zo bijzonder. Hierdoor kunnen diepe emoties naar boven komen.

Hormoon in balans protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op de hormoonhuishouding. Het protocol kan ook worden ingezet bij: ziekte van Addison, Cushing, endometriose, Graves, Hashimoto, menopauze, PMS, stress, rosacea, ADHD, maagkrampen, insomnia.

Infectie protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het protocol kan ook worden ingezet bij: griep, streptokokken, malaria, lime, infecties, candida, parasieten, hepatitis, keelpijn, bacteriële en virale infecties.

Ontsteking protocol Het protocol kan worden ingezet bij: rugklachten, neuropathie, meningitis, artritis, voetklachten, peesontsteking, fibromyalgie, dementie, lime, hernia, ontstekingen, migraine, prostaat.

Lymfatisch protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op de nieren. Het protocol kan ook worden ingezet bij: afvallen, cellulitis, Cushing, nierstenen, acne, diabetes, eczeem, gehoorproblemen, overgewicht, psoriasis.

Maxim protocol Het protocol kan ook worden ingezet bij: spijsverteringsklachten, lever problemen, allergieën, nier problemen, Lyme, parasieten, migraine, MS, nierstenen.

Neurologisch protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding, de emotie en ook op het limbisch systeem. Klachten waarbij je dit protocol o.a. kan gebruiken zijn: depressie, trauma’s, PTS, Alzheimer, MS, Parkinson, ADHD, autisme, Grave, hoofdpijn, geheugenverlies.

Botten protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op het bewegingsapparaat. Het protocol kan ook worden ingezet bij: gebroken botten, osteoporose, slijmbeursontsteking, reumatoïde artritis, aderverkalking.

Ademhaling protocol Dit protocol heeft een positieve invloed op de ademhaling. Het protocol kan ook worden ingezet bij: astma, bronchitis, griep, sinus infectie, ademhaling problemen, keelpijn, COPD, verkoudheid.

Zonne protocol Het protocol kan ook worden ingezet bij: Addison, anorexia, diabetes, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, zwakke spieren, osteoporose, stress, afvallen, depressie, lage energie.

Wat kan je verwachten bij de symphony of the cells™?
Als we samen het protocol hebben bepaald dan ga je op de massagetafel liggen. Ik zal de oliën volgens het bepaalde protocol aanbrengen in de aangegeven stappen. Dit duurt ongeveer 35 minuten en daarna blijf je nog 10 tot 15 minuten liggen. Er kan tijdens en na de behandeling van alles gebeuren. Je zou in slaap kunnen vallen, maar ook kunnen gaan huilen. Emoties die je veilig had weggestopt komen dan naar boven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft verschilt per persoon. De een heeft er zes nodig, de ander heeft genoeg aan twee. Als je de Symphony of the Cells gericht wil inzetten voor een klacht, dan is minimaal een keer per week een goed idee. Als het lukt in tijd, plannen we drie weken lang, twee keer per week een behandeling in. Wanneer dit wenselijk is, leer ik jouw partner graag hoe de oliën aan te brengen en het protocol te volgen, zodat de behandeling thuis voortgezet kan worden.

Het aantal behandelingen kan worden aangepast, net als het protocol. Dit is afhankelijk van hoe jij reageert op de behandeling. Als het te heftig is plannen we wat langer tussen de behandelingen in. Daarna is één keer per maand een onderhoud behandeling  zeer aan te raden. Hoe vaak je uit eindelijk komt hangt erg af van jouw reactie op de behandeling en hoe snel we resultaat bereiken.

De Symphony of the cells past zeker in een traject op weg naar meer balans en vitaliteit. Wanneer het lichaam ook wordt ondersteund met goede voeding en voedingssuppletie, dan zal het effect nog groter zijn en het aantal benodigde behandelingen uiteraard minder zijn.

Leer zelf de Symphony of the Cells
Het is mogelijk de behandeling zelf te leren of dat ik het aan jouw partner leer. Hiermee kan je thuis elkaar behandelen. Ook geef ik regelmatig cursussen en workshops mbt het werken en masseren met essentiële oliën. Kijk gerust in mijn agenda wanneer de volgende SOC workshop is gepland.